

AGENDA

What: BiodiverCity Advisory Committee

When: 12 July 2017

5:00 PM - 7:00 PM

Where: Wapta Icefield Boardroom

Water Centre

25 Ave and Spiller Road SE

(Natasha will let us in)

Contact: Steven Snell

403-268-3527 steven.snell@calgary.ca

Regrets: Ethan, Nagwan, Rob

Minutes taker: Polly

			Minutes taker. Polly	
	Item	Who	Duration	Action
1	 Welcome and carry over agenda items Approve June minutes Review action items: Laura letter for Peter vT - Done Bioblitz recognition letters – in progress 	All	10 mins To 5:10	(Decision on Minutes; Discussion)
2	Weaslehead 150 BioBlitz Update • Short recap	John, Meaghan, Vanessa	10 mins To 5:20	(Discussion)
3	 CoC Citizen Science Presentation Pre-read email (sent June 19th) and attachment (sent June 20th) from Vanessa via Steven Comments from EcoLiteracy Subcommittee meeting June 29th 	Vanessa and Sam	60 mins To 6:20	(Decision)
4	Survey Summary and Next Steps • Circulated for BAC review by May 29.	Sam	10 mins To 6:30	(Discussion; hand over to Chris)
5	YYCcares and SWCRR BAC contact Discuss requests for input received by John and Meaghan	All	15mins To 6:45	(Discussion)
6	Plans for next meetings Walk21 talk reference: Brierley, M. & Knowlton Cockett, P. (2017, September). Urban biodiversity as strategy for walkabilty. Paper presented at the XVIII International Walk21 Conference on Walking and Livable Communities, Calgary, Canada. Katie's fall team building doodle: Sam, Nagwan, Jason, Chris, Steven,	All	15 mins To 7:00	(Next steps)



- BAC Membership renewal and recruitment update (Steven)
- Agenda discussion/next speakers (linked to work plan)
- Standing check for community recognition letter nominations
- BAC interested in updates on boulevardbee project from Ethan
- Other

Post Tour of the Water Centre

Natasha

TBD